AFO už se blíží. Nabídne i přednášky o médiích

Mezinárodní festival AFO startuje už příští týden. Od úterý můžete navštívit projekce, přednášky nebo workshopy. Letošní ročník nabídne zajímavý program i milovníkům médií.

AFO (Academia film Olomouc) je mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů. Festival se pořádá v Olomouci pod záštitou Univerzity Palackého už od roku 1966. Hlavním mediálním sponzorem je Česká televize. AFO dnes patří do skupiny největších vzdělávacích akcí v Evropě. Jeden z cílů tohoto festivalu je propojovat akademickou sféru a vědecké instituce s odborníky z televizního a filmového průmyslu a dalších kulturních institucí.

V oblasti médií se návštěvníci mohou těšit například na přednášku o online závislostech. Další příležitost poslechnout si něco z mediálního prostředí bude přednáška Tak silné, že se tomu nedá odolat. Přednášku povede Aleš Stuchlý z Radio Wave a Karel Veselý z Aktualně.cz.

Poslední večer festivalu můžete strávit v místním klubu Vertigo na koncertě FalaFellas. Dominik Feri, člen kapely, je poslancem PSPČR, ale také propagátorem politiky na sociálních sítí. Feri je v českém mediálním prostředí nováčkem. Účastníci se po koncertě budou moci nového poslance zeptat na cokoliv – Jak mediální tlak snáší, jestli ho v životě novináři obtěžují, jaké média on sám čte a podobně.

Akreditace, mapy a celý program návštěvníci naleznou na webových stránkách: https://www.afo.cz/.

Přidat komentář